Praktijk voor Oefentherapie, Psychosomatiek en slaaptherapie

Afspraak maken

Wat is Oefentherapie Cesar en Mensendieck?

Oefentherapie is gericht op het opheffen of voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat ten gevolge van een onjuiste houding, onjuist bewegingspatroon of een ziekte. Naast de klacht zelf wordt het lichaam in zijn totaliteit meegenomen betreffende mogelijke medeoorzaken. De oefentherapeut begeleidt u naar een bewustere manier van bewegen, met als doel dat u weer optimaal kan functioneren tijdens uw dagelijkse activiteiten.

Aan de hand van een intake, bestaande uit een vraaggesprek en een fysiek onderzoek wordt er een individueel behandelplan op maat opgesteld, gericht op uw hulpvraag. De van daaruit voortkomende behandeldoelen worden met u besproken zodat u weet wat u kunt verwachten. Deze bewustwording en aangeleerde handvatten zorgen voor een zelfstandigheid waardoor klachten voor de langere termijn verminderen of zelfs wegblijven.

Voor wie:

Jongeren en volwassenen die bekend zijn met klachten die gerelateerd zijn aan

  • Een inactieve houding
  • Neurologische aandoeningen
  • Orthopedische aandoeningen (standsafwijkingen, scoliose, artrose, osteoporose)
  • Reumatische pijn aan spieren of gewrichten (reuma, fibromyalgie, Bechterew)
  • Algemeen pijnlijke spieren, onvoldoende kracht, verminderde coördinatie, pijnklachten aan bepaalde gewrichten, zoals de nek-schouder, wervelkolom of bekkenregio.

Meer informatie vind u op de website voor Oefentherapie Cesar en Mensendieck: www.vvocm.nl