Praktijk voor oefentherapie, psychosomatiek en slaaptherapie

Afspraak maken

Ik heb een zeer goede ervaring gehad met de psychosomatische behandelingen van Marjolein. Het waren op maat gemaakte behandelingen die goed aansloten op mijn behoeftes. De consulten bij haar waren inzicht gevend voor mij en daarnaast heb ik ook veel nuttige praktische handvatten gekregen om met mijn klachten om te gaan. Ik voelde me gehoord en de communicatie was erg prettig. Daarnaast is het heel fijn dat ze geen (lange) wachtlijst heeft. Ik heb Marjolein inmiddels ook aan kennissen aangeraden die op zoek zijn naar psychosomatische behandelingen.
-Marieke-

In mijn studententijd werd ik door mijn hogeschool doorverwezen naar Marjolein. Ik had last van stress gerelateerde klachten en had het gevoel de controle kwijt te zijn. Marjolein was voor mij een luisterend oor, nam me serieus en had feilloos door wat ik op dat moment nodig had. Ik leerde veel bij over mezelf én kreeg vaardigheden en oefeningen aangereikt die ik zonder moeite kon toepassen in mijn leven. Zo heb ik veel gehad aan de schema’s om mijn energielevel op de dag en doorheen de week op peil te houden. Ik kreeg hiervoor langzaamaan weer structuur in mijn leven. Later heb ik tijdens mijn eerste baan nog eens contact opgezocht. Ondanks de tijd ertussen voelde ik me weer direct vertrouwd en konden we samen verder werken aan mijn herstel vanuit deze nieuwe beginsituatie. De gesprekken waren altijd prettig en zo fijn dat Marjolein samen met mij de kleine stappen naar herstel vierde!
-Rigoberta, onderwijzer, 29 jaar-

Voordat ik naar Marjolein ging had ik veel last van onzekerheid en stress. Mijn emoties konden overal zijn, en dit zorgde ook voor lichamelijke stress en een negatief gedachtenpatroon. Dit kostte mij heel erg veel energie. De gesprekken met Marjolein hebben mij zo ontzettend veel gebracht. Op een rustige, vriendelijke manier heeft zij mij begeleid en ben ik nu zoveel zelfverzekerder geworden. Ik heb mijn kleine angstjes durven omarmen, waardoor ik nu veel vaker op mezelf durf te vertrouwen dat alles altijd goedkomt. Ik heb nu genoeg handvatten en adviezen van Marjolein die ik kan gebruiken om mij goed te voelen. Wat een energie en tijd heb ik nu over om nu dingen te kunnen doen waar ik gelukkig van word!
-Emma, studente journalistiek, 24 jaar-

Ik ontdekte slaaptherapie nadat ik al ruim 2 jaar erg licht sliep. Ik werd minstens vier keer per nacht wakker, kon dan wel weer inslapen, maar echt een fijn nachtritme was het niet. Marjolein heeft me geholpen om inzicht te krijgen in het onbewuste gedrag dat dit veroorzaakte. Aan de hand van praktische tips, opdrachten en goede gesprekken zonder oordeel, met humor. Mijn slaapritme werd snel beter, en daarna hebben we aan preventie gewerkt. In mijn vakgebied als TV-maker zijn hoge druk en lange dagen niet altijd te voorkomen. Mijn onbewuste manieren van omgaan met druk zijn nu een stuk bewuster, waardoor ik kan kiezen om anders te handelen. Marjolein heeft me praktische handvatten gegeven om ook tijdens drukke periodes voldoende tot rust te komen.
-Tom, animator en televisie-redacteur, 30 jaar-

Marjolein is een inzichtelijk persoon, ze ziet kwaliteiten in je waarvan je was vergeten dat je ze had. Ze is goedlachs en praktisch , en dit vertaalt zich in de oefeningen die ze met je doorneemt. Je voelt je geen patiënt bij Marjolein, je vindt juist een begripvol persoon die je graag handvatten geeft waarmee je zelf verder kunt.
-Studente, 23 jaar-

Marjolein heeft me geweldig goed geholpen, zonder een oordeel of me als porselein te behandelen. Ze heeft mij geholpen met in eerste instantie mijn klachten, maar later ook met mijn ontwikkeling en groei als persoon.
-Studente, 22 jaar-

Marjolein is een topper; zonder verwachtingen van hoe de oefeningen zouden gaan of hoe de therapie zou verlopen, heeft Marjolein veel inzichten gegeven in mijzelf als persoon en de patronen waar ik in verval. Ze is niet belerend, maar laat juist de positieve kanten van jou als persoon zien. Door middel van de oefeningen kreeg ik handvatten toegereikt waarmee ik meer rust weet te vinden en ik ben sterker uit de therapie gekomen. Marjolein fungeert als een persoonlijke Japie Krekel en ik denk vaker terug aan onze gesprekken (en vooral de oefeningen) als ik merk mijn grenzen over te gaan. De oefeningen hebben me veel steun gegeven in een lastige tijd, maar dankzij Marjolein heb ik geleerd hoe ik juist zélf progressie kan maken zonder te veel op anderen te leunen. Ik kijk er zeker naar uit om Marjolein weer te spreken (het liefst met goed nieuws) want ze is een fijn mens.
-Sophie, studente, 24 jaar-

Ik voelde mij zeer gesteund en niet veroordeeld in deze fase van mijn leven, waarin ik bijna tot niets kwam en waar mijn conditie ontzettend was verminderd. Zij accepteerde mij volledig, waardoor ik ben blijven komen en ik nu weer twee keer per week fitness.
-Vrouw, 48 jaar-

Ik kwam bij Marjolein met opkomende stressklachten zonder te beseffen waar het vandaan kwam. Ik realiseerde mij dat het tot ergere klachten kon komen zonder de vinger er op te kunnen leggen. In het proces met Marjolein ben ik mij bewust geworden van mijn onbewuste gevoel en gedrag. Er kwam herkenning én erkenning voor mijn onbewuste patronen waarbij we zowel cognitief als met fysieke oefeningen verder zijn gekomen. Ik heb praktische kennis, vaardigheden en tools opgedaan die ik meteen kon toepassen en eigen heb kunnen maken in mijn dagelijks leven, waardoor ik meer energie en balans in mijn leven ervaar. Het is fijn om een persoon te hebben die de essentie eruit kan halen en waardoor ik mogelijke valkuilen voor kan zijn.
-Marja, 25 jaar, productmanager-

Bij Marjolein/bodymovement was ik na vele jaren eindelijk goed geholpen. Jarenlang heb ik veel pijn gehad in mijn spieren en gewrichten in combinatie met veel vermoeidheid en slaapproblemen. Deze klachten zijn gereduceerd naar een niveau waarmee ik goed kan leven. Nu kan ik makkelijker werken en studeren.
-Hilde, studente, 24 jaar-

Fijn dat klachten met deskundige hulp zo eenvoudig kunnen verdwijnen en voorkomen kunnen worden. Goede uitleg, prettig contact, duidelijk, humor. Fijne en veilige sfeer. Goed op de hoogte van het proces, fijne gesprekspartner.
-Salesmedewerkster, 28 jaar-

Na een tijd niet lekker in mijn vel te zitten en door te hebben dat ik hulp nodig had werd ik doorverwezen naar Mind Body Movement. Hier was Marjolein mijn luisterend oor, waardoor ze mijn klachten ook daadwerkelijk begreep en mij de juiste hulp kon geven. In het proces heb ik stappen vooruit gemaakt op eigen kracht en dat is precies wat ze voor mij wilde betekenen. Marjolein heeft verschillende technieken en schema’s gegeven die mij nu nog steeds verder helpen. Want niemand is ooit klaar met zichzelf verder ontwikkelen.
-Myrthe, studente, 20 jaar-

Ik had weinig hoop dat deze therapie mij wel zou helpen, maar ze heeft me anders leren denken en doen. Ze luisterde altijd goed naar mijn hulpvraag en ze was er echt voor mij. Het werkte motiverend hoe ze reageerde met alle aandacht en enthousiasme als er iets behaald was. Ik had niet verwacht dat ik uiteindelijk zoveel beter zou kunnen slapen dan als ik nu doe.
-Verpleegkundige, 28 jaar-